zondag 14 augustus 2011

Londen

Wakker geworden met de geur van toast en eieren met spek. Het ontbijt is al klaar hier. We schuiven zo aan en daarna gaan we een rondrit maken met de bus. Daarmee komen we langs alle attracties en kunnen we eruit en weer mee wanneer we willen.

Gisteren zijn we om 10 uur uitgecheckt uit het hotel en hebben we de trein richting Londen genomen. Ons was geadviseerd de trein tot Liverpoolstreet te nemen en dan met een dagkaart met de tube te gaan. Met die kaart konden we de hele dag onder de grond reizen. Het was even een uitzoekerij, maar we zijn op één halte na waar we even terug moesten, meteen naar onze bestemming gereisd. Op Bakkerstreet zijn we uitgestapt.Iets eerder dan we moesten maar we wilden het laatste stukje lopen. We konden toch niet eerder inchecken.


Dit is een roltrap naar de metro, een enorm lange trap, gelukkig ging het vanzelf.

Daar hebben we in de buurt gelunched. Thijs een tosti kaas en ik een panini kip curry met champignons en mozarella. Daarna zijn we verder gelopen naar het hotel.

Van de receptioniste kregen we wat tips om te gaan bezichtigen, maar eerst gingen we de kamer bekijken. In vergelijking met de eerste kamer is dit een klein hokje. De badkamer is bijna net zo groot als onze wc, de slaapkamer is kleiner dan Matthijs slaapkamer thuis, maar het is wel schoon en het internet is snel.

We zijn s'middags door Hydepark richting het nationale historical museum gewandeld waar we binnen zijn gegaan. Dit museum is gratis, er zijn veel museums gratis hier in Londen. Het was wel leuk om even doorheen te lopen, maar we hadden niet veel zin om alles grondig te bekijken.


De buitenkant van het museum.

Daarna zijn we richting Harrods gelopen. Die zit aan een hele grote winkelstraat, een soort PC Hoofdstraat en Kalverstraat door elkaar. We zijn binnen gegaan bij Harrods, wat een drukte! Het was net een mierennest. Daar houden wij alletwee niet echt van, maar dat kan je verwachten op zaterdagmiddag in een toeristenattractie waar je ook nog gewoon kan winkelen. Wat een prachtige winkel! Ze hebben daar echt alles op elk gebied. Nu hebben wij alleen de grondverdieping gezien, maar er was nog veel en veel meer. Ik wilde graag even op de foodafdeling kijken. Alles hadden ze, en het lag prachtig uitgestald.





We zijn verder gewandeld naar een duur hotel waar Thijs auto's wilde spotten. De hele route heeft hij die kunnen spotten want er reden in de straat erg veel dure auto's. Hij heeft zelfs een combo gemaakt met drie rolls royces op een rijtje.



Toen was ik wel erg moe geworden van het lopen en hebben we de tube genomen richting het hotel waar we in de buurt hebben gegeten. India's, we hebben een chef's menu genomen wat erg lekker was. Kip tandoori vooraf, een kippootje met een worstje, en als hoofdgerecht lamsvlees, een kipgerecht, een groentegerecht, een aardappelgerecht, een stuk naanbrood en twee bakjes rijst. Als toetje koffie of thee met sweets, maar wij namen alleen koffie en thee. Was erg lekker!

1 opmerking:

  1. Ziet er mooi en statig uit daar in Londen. Fijn dat het reizen met de metro en andere vormen van openbaar vervoer zo gemakkelijk gaat. Liefs Nico, Xxx

    BeantwoordenVerwijderen