dinsdag 28 juni 2011

Tonijn met aardappelsalade

Vorige week heb ik uit het blad van de Jumbo een heel lekker recept gemaakt. Aardappel-tonijnsalade. Het is eigenlijk met tonijn uit blik, maar ik vond verse tonijn natuurlijk veel lekkerder.


recept:

  • 1 kilo vastkokende aardappelen, schoongeboend.

  • zout en peper

  • 400 gram sperziebonen schoongemaakt

  • 4 eetlepels olijfolie

  • 2 eetlepels witte wijnazijn

  • 1 eetlepel kappertjes

  • 1 rode ui in halve ringetjes

  • 2 stukken verse tonijn, of 2 blikjes tonijn op water

  • 1 bakje bladpeterselie (20gram) grofgehakt

  • 8-12 knapperige kropslabladeren



  • Zo maak je het


    Snijd de aardappelen door midden, of in een paar stukken en kook ze in water met zout in 10 minuten gaar. Kook de sperziebonen in weinig water met zout in 6-7 minuten beetgaar. klop een dressing van de olie, wijnazijn en kappertjes en breng deze op smaak met zout en peper.


    Giet de aardappelen en sperziebonen af, spoel ze met koud stromende water af en schep samen met de ui, de tonijn (als je tonijn uit blik gebruikt) en peterselie door de dressing.
    Verdeel de kropsla op een schaal of 4 borden en schep hierop de aardappel-(tonijn) salade.



    Vet de verse tonijn in met een beetje olie en doe er wat zout en peper op. Leg ze in een hete grillpan of op een hete grillplaat en bak ze ongeveer 3 minuten. Niet te snel draaien, anders plakt hij nog vast en gaat hij kapot. Daarna de andere kant zo'n 3 minuten.Kijk even of de tonijn naar jouw smaak is, ik houd bijvoorbeeld van een rauwe binnenkant en dan is 3 minuten misschien al te veel, en Nico wil liever helemaal gaar, en dan kan het iets langer als 3 minuten. Leg de tonijn op de salade en dien hem op.



    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten